עוגיות חמאת בוטנים רכות
כן...אנחנו אוהבים מאוד מאוד לאכול ולאפות כל מה שקשור בחמאת בוטנים...הילדים מכורים... אין מה לעשות...בעצם כן יש מה לעשות..להכין עוד סוג של עוגיות חמאת בוטנים, הפעם עוגיות מסוג אחר, עוגיות רכות. העוגיות האלו, בניגוד לעוגיות הפריכות שבדרך כלל מכינים הן עוגיות רכות, לכן גם הבלילה שלהן נוזלית בהרבה מבצק עוגיות רגיל, ומניחים אותה על התבנית עם 2 כפיות, או מזלפים בשק זילוף כדורים קטנים.
המתכון לקוח מהספר לחם המצויין של הלית חמו. כל מתכון בספר הזה הוא הצלחה, ומומלץ במיוחד לאמהות נודניקיות כמוני, שמנסות כל הזמן להטמין מרכיבים בריאים בתוך המאפים לילדים בלי שירגישו חלילה.
אמנם רשימת המרכיבים מעט ארוכה, אבל יש בסך הכל 3 שלבי ערבוב, שגם אותם עושה המקסר או המעבד מזון.
בגלל שהן כל כך רכות, הן אידיאליות לילדים שמתחלפות להם שיניים וקשה להם ללעוס עם שן מתנדנדת (לתינוקות עד גיל שנה הן לא מומלצות, מפני שהן מכילות דבש).
למרבה הצער, עוגיות מהסוג הזה נשמרות הרבה פחות זמן מעוגיות רגילות, אבל אל דאגה, ברוב המקרים הן לא יישארו יותר מיום בבית..
המרכיבים:
100 גר חמאה חתוכה לקוביות
6 כפות דבש
⅓ כוס סוכר חום
½ כוס חמאת בוטנים
1 ביצה
¼ כוס חלב
½ כוס קמח מלא
½ כוס קמח לבן
⅓ כוס שיבולת שועל דקה
¼ כוס אבקת חלב
½ כפית אבקת סודה לאפייה
קורט מלח
כפית תמצית ווניל
½ כוס צימוקים
הכנת העוגיות:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או במעבד מזון, את החמאה הסוכר והדבש לתערובת חלקה, בלי חתיכות חמאה.
3. מוסיפים את חמאת הבוטנים, ואחריה את הביצה, החלב והווניל.
4. מוסיפים את כל החומרים היבשים: קמחים, שיבולת שועל, אבקת חלב, סודה ומלח.
5. לקראת סוף הערבוב מוסיפים את הצימוקים ופתיתי השוקולד, ומערבבים בכף. אם לא אוהבים צימוקים/שוקולד, אפשר להוריד אחד מ5הם, ולשים יותר מהמרכיב השני.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה