בראוניס בציפוי קרמל
זאת העוגה המועדפת על הילדה האהובה! כמו שהיא הגדירה את זה שילוב מושלם בין מלוח ומתוק, ושילוב בין מרקם חלק של הקרמל למרקם של הבראוניס. בראוניס היא העוגה המושלמת ל"דירות רווקים" בלי מיקסר: כשרוצים משהו מתוק, רק ממיסים ומערבבים הכל יחד. בהמסת שוקולד צריך לשים לב: השוקולד רגיש לחום חזק, ואף פעם לא ממיסים אותו בסיר ישירות על האש. או שממיסים אותו במיקרוגל, או שבמקרה הזה, שממיסים איתו עוד חומרים, אז עדיף לשים אותו בקערה גדולה מנירוסטה , מעל סיר שיש בו מעט מים חמים על האש, ואז השוקולד נמס מחום האדים של המים, ולא ישירות מחום האש. מספיק מעט מים, כ- 4 סמ
נוסף לכך, הקערה צריכה להיות יבשה, השוקולד לא אוהב טיפות מים, זה גורם לו להתייבש.
אפשר כמובן להכין את הבראוניס בלי הציפוי שמעליו, למי שלא רוצה להתעסק עם קרמל.
המרכיבים לבראוניס:
125 גר חמאה או מרגרינה
175 גר שוקולד מריר שבור לקוביות
כוס סוכר
2 ביצים
כוס קמח
¾ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
המרכיבים לציפוי קרמל:
כוס סוכר לבן
½ כוס סירופ תירס (נמכר בבקבוק כמעט בכל סופרמרקט, או בחנויות בסגנון של רשת עדן)
3 כפות מים
⅓ כוס שמנת מתוקה
½ כפית מלח גס
כפית תמצית ווניל
1. ממיסים את החמאה והשוקולד ביחד.
2. כשהחמאה והשוקולד כמעט נמסו, מוסיפים את הסוכר, ומערבבים אותו ביחד.
3. מורידים את הקערה מהאש, וטורפים פנימה את הביצים במהירות, אחת אחרי השניה.
4. מערבבים פנימה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח.
5. שופכים את התערובת לתבנית מס 24 משומנת ומקומחת.
6. אופים בתנור שמחומם מראש ל- 160 מעלות, 30-35 דקות: אחרי 30 דקות בודקים את העוגה, אם היא יציבה, וכשנועצים בה סכין היא יוצאת כמעט יבשה - רק עם פירורים עליה, הבראוניס מוכן.
לפני שמצפים את הבראוניס, נותנים לו להתקרר טוב!
הציפוי:
1. שמים בסיר רחב או מחבת עם תחתית עבה את הסוכר, סירופ תירס והמים. מבשלים אותם יחד עד שנוצר קרמל. בקרמל הזה יש הרבה נוזלים בהכנה (בניגוד לקרמל יבש שמכינים ע"י המסת סוכר לבד), ולכן יותר קל להכין אותו - הוא מתבשל לבד במחבת, בל גם לוקח לו יותר זמן להגיע לשלב הקרמלי-חום. כשמתחיל להיווצר במחבת צבע חום זהוב, מתחילים לערבב את התערובת, כשמרימים את הכף ורואים נוזל בצבע חום-עינבר, זה אומר שהקרמל מוכן והגיע הזמן להוסיף את השמנת (כדי לבדוק אם באמת מוכן, חשוב לערבב ולהרים את הכף, כי הצבע שנראה מבחוץ, הוא לא הצבע שבאמת בפנים).
![]() |
זה הצבע |
2. מוזגים מהשמנת לאט לאט לתוך הקרמל, ובוחשים כל הזמן טוב במטרפה. ברגע שכל השמנת נמזגה פנימה מכבים את האש.
3. מוסיפים פנימה את הטעמים - מלח (אני מעדיפה מלח ים גרגרים אפור, אבל גם מלח גס רגיל יהיה טוב, או אפילו קורט של סתם מלח רגיל) , ותמצית ווניל.
4. יוצקים מייד את הציפוי על הבראוניס, ומטים מעט את התבנית, שהקרמל יצפה את כל הבראוניס בצורה אחידה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה