יום שני, 15 באוגוסט 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס עם טוויסט למבוגרים




יש אינסוף סוגים של עוגיות שוקולד צ'יפס, פריכות יותר או רכות יותר. אלה מהסוג הרך, עשויות משני סוגי סוכר - חום ולבן, ובשביל הבריאות גם ערבבתי שני סוגי קמחים - לבן ומלא.
אפשר לקנות פתיתי שוקולד צ'יפס מוכנים בסופר, או כמו שאני מעדיפה, לקצוץ שוקולד מריר איכותי (וכך להימנע מטעם הצימקאו שיש לפתיתים המוכנים).

בשביל הגדולים הוספתי טוויסט קטן לחלק מהעוגיות - עלי נענע קצוצים, שנותנים לעוגיות טעם קריר ומרענן.

המרכיבים:

150 גר חמאה/ מרגרינה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
כפית תמצית ווניל
1 ביצה
¾ כוס קמח לבן
¾ כוס קמח מלא
½ כפית אבקת סודה לאפייה
½ כפית מלח
כוס פתיתי שוקולד
כ- 3 כפיות עלי נענע קצוצים דק - אם רוצים

ההכנה:


1. שמים בקערת המיקסר קוביות חמאה, סוכרים ווניל, ומעבדים לתערובת חלקה, בלי חתיכות חמאה.



2. מוסיפים את הביצה, ומעבדים עד שהיא נבלעת. אם צריך מגרדים את דפנות הקערה.

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמחים, אבקת סודה ומלח. מעבדים אותם לתערובת עד שהם מתאחדים כמעט לגמרי.

מוסיפים את פתיתי השוקולד, ואם רוצים, גם עלי נענע קצוצים (אפשר חלק מהתערובת עם עלים  וחלק בלי).


4. רצוי לתת לתערובת לנוח כשעה במקרר, אבל גם אם יש כמו במקרה שלנו, גמדים חרוצים מאוד שרוצים לעבוד ממש עכשיו זה אפשרי. פשוט העוגיות יידבקו קצת יותר לאצבעות, ויתפשטו קצת יותר בתבנית.

5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
6. יוצרים כדורים, עם הידיים או עם שתי כפיות,ומסדרים בתבנית עם רווחים ביניהם. העוגיות מתפשטות בזמן האפייה.

7. אחרי כ- 10 דקות בודקים - אם העוגיות התחילו להזהיב - זה הזמן להוציא אותן מהתנור. הן עדיין רכות, אבל יתקשו כשיתקררו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה