יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

עוגיות בצורת מספרים





העוגיות האלו, למעשה מבוססות על מתכון עוגיות יווני - בשם קולוריה. גם הן, כמו שאר העוגיות מבוססות על העיקרון הפשוט של בצק פריך. מתחילים בעיבוד החמאה והסוכר, מוסיפים ביצים - במקרה הזה, הבצק מעט עשיר יותר בביצים. לאחר מכן השלב האחרון, החומרים היבשים - בעוגיות האלה החומר המתפיח הוא סודה לשתייה, מה שגורם לעוגיות להתרחב מעט לצדדים, וטעם אופייני, מעט מלוח.
במתכון היווני המקורי קולעים מהעוגיות צורות של שושנים, בייגל וכו. אנחנו הפכנו אותו לעוגיות מספרים. לאחר שהבצק נח במקרר כשעתיים, ניתן לעצב ממנו נקניקים, שבקלות הופכים למספרים, ומי שרוצה יכול להמשיך הלאה, ליצירת פעולות חשבוניות, תרגילים בחשבון, וכו.

החומרים:

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית תמצית ווניל
11/2 כוסות קמח
½ כפית אבקת סודה
½ כפית מלח

לציפוי:

1 חלבון
¼ כוס סוכר

ההכנה:

1. לעבד את החמאה ו- ½ כוס הסוכר במיקסר או במעבד מזון למשחה חלקה, בלי חתיכות חמאה.
2. להוסיף את הביצה, החלמון ותמצית הווניל, ולעבד ביחד לעיסה בלי חתיכות.
3. להוסיף את החומרים היבשים - קמח, מלח ואבקת סודה. לערבב מעט, רק עד שהם מתאחדים ביחד.
4. להכניס את הבצק לתוך שקית, ולתת לו לנוח במקרר לשעתיים.
5. לחמם את התנור ל- 180 מעלות.
6. ללוש את הבצק לנקניקים דקים, בקוטר של כ- ½ ס"מ (הם יתרחבו מעט באפייה). זה הזמן לתת את העיצוב האישי, של מספרים, אותיות, או העיצוב הקלאסי של צמה או פרח. להניח על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפיה או סיליקון.

7. לטרוף ביחד את החלבון ו- ¼ כוס הסוכר של הציפוי. למרוח אותם על העוגיות בזהירות, שלא ייווצרו שלוליות מסביב לעוגיות.

8. אופים את העוגיות כ- 15 דקות, עד שרואים שהן מתחילות להזהיב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה