עוגיות שלג
העוגיות האלו הן שיא הפשטות של העוגיות - פחות מ- 5 מרכיבים, וכמעט 5 דקות של הכנה. אין בהן ביצים - מה שמהווה יתרון למי שרגיש לביצים - והופך את העוגיות לממש פריכות ומתפוררות בפה.
3 המרכיבים החשובים הם: חמאה/מרגרינה, קמח, ואבקת סוכר (שהופכת את העוגיות לעדינות יותר מעוגיות שמורכבות מסוכר). כדאי להוסיף מעט מלח, כדי להדגיש טעמים. ותוספת הטעם היא לפי בחירה - אפשר להוסיף מי וורדים - ואז נוצרת עוגיה שדדומה לעוגיות רייבה מרוקאיות. אפשר להוסיף ווניל, או לגרד קליפת הדרים - תפוז, לימון, וכו'.
מאחר והייתה אצלנו מלחמה קשה ביותר איזה עוגיות הן יהיו - לימון או ווניל, הייתי צריכה לעשות פשרה - עיבדתי את הבצק לפירורים, והפרדתי לשתי קערות. לקערה אחת הוספתי קליפה מגורדת של 3 ליים, ולקערה השנייה הוספתי תמצית ווניל.
כדי שהעוגיות יהיו עוגיות שלג, בנוסף לאבקת הסוכר שהן מכילות בתוך הבצק, טובלים אותן באבקת סוכר אחרי שיוצרים כדורים.
המרכיבים:
200 גר חמאה/מרגרינה (במקרה הזה עדיף בהחלט חמאה)
½ כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
¼ כפית מלח
תמצית ווניל/מי וורדים/קליפת הדרים מגורדת, וכו'
ההכנה:
1. שמים בקערת המעבד מזון חמאה, חתוכה לקוביות, ואבקת סוכר. אם משתמשים בתמצית טעם, זה הזמן להוסיף גם אותה. מעבדים בלחיצות פולסים של המעבד מזון, עד שהתערובת חלקה, בלי חתיכות חמאה.
![]() |
ככה העיסה נראית אחרי עיבוד |
2. מוסיפים את הקמח, המלח, ואם רוצים, קליפת הדרים מגורדת. מעבדים בלחיצות עד שנוצרים פירורים.
3. מוציאים מקערת מעבד המזון, ומאחדים את הפירורים לכדור.
![]() |
ככה נראים הפירורים שלנו. הוספנו להם קליפות ליים מגורדות |
4. מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות.
5. מכדור הבצק יוצרים כדורים קטנים, בגודל כ- 1 ס"מ.
6. מסדרים את העוגיות עם מעט רווחים ביניהן (הן לא מתפשטות) על תבנית עם נייר אפייה או משטח סיליקון.
7. אופים כ- 10 דקות את העוגיות. הצבע שלהן כמעט לא אמור להשתנות. כדי לבדוק, מרימים עוגיה אחת בזהירות, ואם התחתית שלה מתחילה להזהיב - זה הזמן להוציא אותן מהתנור.
8. מקררים את העוגיות, וטובלים אותן באבקת סוכר, או שבוזקים אותה על העוגיות עם מסננת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה