יום שלישי, 9 באוגוסט 2011

עוגיות שלג


עוגיות שלג

העוגיות האלו הן שיא הפשטות של העוגיות - פחות מ- 5 מרכיבים, וכמעט 5 דקות של הכנה. אין בהן ביצים - מה שמהווה יתרון למי שרגיש לביצים - והופך את העוגיות לממש פריכות ומתפוררות בפה.
3 המרכיבים החשובים הם: חמאה/מרגרינה, קמח, ואבקת סוכר (שהופכת את העוגיות לעדינות יותר מעוגיות שמורכבות מסוכר). כדאי להוסיף מעט מלח, כדי להדגיש טעמים. ותוספת הטעם היא לפי בחירה - אפשר להוסיף מי וורדים - ואז נוצרת עוגיה שדדומה לעוגיות רייבה מרוקאיות. אפשר להוסיף ווניל, או לגרד קליפת הדרים - תפוז, לימון, וכו'.
מאחר והייתה אצלנו מלחמה קשה ביותר איזה עוגיות הן יהיו - לימון או ווניל, הייתי צריכה לעשות פשרה - עיבדתי את הבצק לפירורים, והפרדתי לשתי קערות. לקערה אחת הוספתי קליפה מגורדת של 3 ליים, ולקערה השנייה הוספתי תמצית ווניל.
כדי שהעוגיות יהיו עוגיות שלג, בנוסף לאבקת הסוכר שהן מכילות בתוך הבצק, טובלים אותן באבקת סוכר אחרי שיוצרים כדורים.

המרכיבים:

200 גר חמאה/מרגרינה (במקרה הזה עדיף בהחלט חמאה)
½ כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
¼ כפית מלח
תמצית ווניל/מי וורדים/קליפת הדרים מגורדת, וכו'

ההכנה:

1. שמים בקערת המעבד מזון חמאה, חתוכה לקוביות, ואבקת סוכר. אם משתמשים בתמצית טעם, זה הזמן להוסיף גם אותה. מעבדים בלחיצות פולסים של המעבד מזון, עד שהתערובת חלקה, בלי חתיכות חמאה.
ככה העיסה נראית אחרי עיבוד
2. מוסיפים את הקמח, המלח, ואם רוצים, קליפת הדרים מגורדת. מעבדים בלחיצות עד שנוצרים פירורים.
3. מוציאים מקערת מעבד המזון, ומאחדים את הפירורים לכדור.
ככה נראים הפירורים שלנו. הוספנו להם קליפות ליים מגורדות
4. מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות.
5. מכדור הבצק יוצרים כדורים קטנים, בגודל כ- 1 ס"מ.
6. מסדרים את העוגיות עם מעט רווחים ביניהן (הן לא מתפשטות) על תבנית עם נייר אפייה או משטח סיליקון.
7. אופים כ- 10 דקות את העוגיות. הצבע שלהן כמעט לא אמור להשתנות. כדי לבדוק, מרימים עוגיה אחת בזהירות, ואם התחתית שלה מתחילה להזהיב - זה הזמן להוציא אותן מהתנור.
8. מקררים את העוגיות, וטובלים אותן באבקת סוכר, או שבוזקים אותה על העוגיות עם מסננת.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה