יום חמישי, 11 באוגוסט 2011

עוגת שוקולד מאוד מהירה ודי בריאה



בבית, רוב השנה העוגות שאני אוהבת להכין הן דווקא עוגות פשוטות, בלי הרבה שלבי הכנה. ואם בעוגה יש מרכיבים בריאים יחסית, כמו קמח מלא, אז בכלל אני מרוצה.
את העוגה הזאת מצאתי באתר "הרזיה שפויה", ושמחתי לעשות שימוש לגביע יוגורט שנשאר זנוח במקרר. במקור העוגה היא על בסיס קמח וסוכר לבנים, אותם המרתי לקמח מלא, וסוכר ג'ינג'י. בעוגת שוקולד זה הכי קל להחליף קמח לבן בקמח מלא, בגלל הצבע הדומיננטי של הקקאו העוגה נראית כהה ממילא, ואז הילדים לא שמים לב שמשהו בה השתנה.
מבחינת הכנה, היא הכי פשוטה שיש, צריך רק שתי קערות ומטרפה. אין צורך במיקסר.

המרכיבים:

2 כוסות קמח מלא/לבן
11/2 כוסות סוכר ג'ינג'י
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לאפייה
קורט מלח
½ כוס קקאו
1 כוס מים
⅓ כוס שמן
ווניל
גביע יוגורט 11/2 אחוז
2 ביצים

ההכנה:

   מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
1. שמים בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה, אקת סודה ומלח ומערבבים מעט.

2. בקערה שנייה טורפים יחד קקאו, מים, שמן, ווניל, ויוגורט.

3. אחרי שאין חתיכות קקאו מוסיפים את הביצים וטורפים יחד.

4. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערה עם הקמח, וטורפים טוב. בודקים טוב שלא נשאר קמח לא מעורבב למטה.

5. מעבירים לתבנית קוגלהוף כמו שבתמונה, או לתבנית רגילה.
6. אופים כ- 45 דקות. זמן האפייה משתנה - בתבנית קוגלהוף, שבה העוגה יותר גבוהה, זמן האפייה מתארך במספר דקות, לעומת תבנית שבה העוגה יותר משוטחת לרוחב. בודקים את העוגה עם סכין שנועצים במרכז. כשהסכין יוצאת כמעט נקייה, רק עם מספר פירורי שוקולד, העוגה מוכנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה