יום שבת, 13 באוגוסט 2011

עוגיות ביסקוטי מקמח שיפון וקמח מלא



ביסקוטי היא בין העוגיות המועדפות עליי ליד כוס קפה - חוץ מהביצים הן לא מכילות שומן בכלל, הן נשמרות להרבה זמן בקופסא אטומה (ניתן גם להקפיא), ואפשר לשחק עם הרכיבים שלהן - להוסיף קמח מלא, כמו שאני אוהבת, ולשנות או לגרוע מהתוספות.
את המתכון הזה מצאתי בספר הבישול הבריא של "על השולחן", וישר התאהבתי בו - יש בו שילוב של קמח שיפון וקמח מלא, והטעם - מעולה!
במתכון הזה התוספות הן אגוזי מלך, שקדים, ופירות יבשים. אפשר לשנות את התוספות לפי הטעם. אני בכלל מוותרת על הפירות היבשים. ושמה רק כוס אגוזי מלך וחצי כוס שקדים. אפשר במקום זה לשים רק אגוזי מלך, או לשנות ולשים תערובת אחרת של אגוזים, לפי מה שאוהבים.
למי שממהר, יש לקחת בחשבון, שעוגיות ביסקוטי נאפות בשני שלבים - בשלב ראשון יוצרים גליל ארוך ואופים אותו כחצי שעה. מקררים אותו מעט, פורסים, ואופים עוד כרבע שעה. וכמובן - לא לארוז את העוגיות לפני שהן מתקררות!

המרכיבים:
13/4 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח שיפון
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לאפייה
½ כפית מלח
3 ביצים
קליפת לימון מגורדת
½ כפית אבקת ג'ינג'ר/ או כפית תמצית ווניל, אם לא אוהבים ג'ינג'ר
11/4 כוסות סוכר ג'ינג'י
2 כפות חלב
1 כוס אגוזי מלך שבורים (או אגוז אחר שאוהבים)
½ כוס שקדים מקולפים שבורים (או אגוזים במקום)
1 כוס פירות יבשים חתוכים (לא חובה)

ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. שמים בקערת המיקסר ביצים, סוכר, חלב, וקליפת לימון. אם משתמשים בתמצית ווניל, זה הזמן להוסיף אותה. מקציפים את התערובת במיקסר.

3. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: קמחים, אבקת אפייה, אבקת סודה, מלח, ואבקת ג'ינג'ר אם אוהבים.
4. מוסיפים את התערובת קמחים לתערובת ביצים ומערבבים.
5. כשתערובת הקמח כמעט מתאחדת בתערובת הביצים, מוסיפם את האגוזים, השקדים, והפירות היבשים. אני אישית לא מוסיפה את הפירות היבשים. מעדיפה לחסוך את הקלוריות שלהם, ופחות אוהבת מרקם של פירות יבשים.

6. מרטיבים את הידיים, ויוצרים מהבצק גלילים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או סיליקון. הגלילים מתפשטים מעט באפייה.

7. אופים כ- 30 דקות - הגלילים צריכים להיות זהובים, ודי יציבים, אבל לא לגמרי.
8. מוציאים מהתנור, ומקררים את הגלילים (לא במקרר).
9. מנמיכים את חום התנור ל- 140 מעלות.
10. פורסים את הגלילים בסכין מסור לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
11. אופים את הביסקוטי כ- 15 דקות. כדי לבדוק אם מוכן, מוציאים פרוסת ביסקוטי אחת מהתנור, נותנים לה להתקרר ונוגעים בה. אם היא יבשה, במרקם שמזכיר טוסט, הביסקוטי מוכן ואפשר להוציא את כולם מהתנור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה