יום שני, 5 בספטמבר 2011

פיתה חומוס פול קומפלט



מה נאכל היום לארוחת ערב???? שאלתי את עצמי בין העבודה לחוג והחלפת הספרים מהספרייה. החלטתי שמזמן לא הכנתי לילדים את ארוחת הערב האהובה עליהם - פיתה עם חומוס וביצה קשה. מאז שראיתי באחת מתכניות הטלוויזיה מה מרכיבי החומוס המוכן התעשייתי, אני מעדיפה להכין אותו לבד בבית. ואם כבר יש פיתה חמה שיצאה הרגע מהתנור - מה יותר מושלם מהשילוב הזה לארוחת ערב?... יחד עם ביצה קשה ופול (מהקופסא..).
מתכון הפיתה הוא מהספר לחם של הילית חמו, שכמו שכבר סיפרתי, אני מאוד אוהבת אותו. כל מתכון שלו הוא הצלחה, ורוב המתכונים משלבים קמח מלא.

המרכיבים:

20 גר שמרי שמרית
21/2 כוסות מים חמימים
¼ כוס שמן זית
כף מלח
3 כוסות קמח מלא
31/2 כוסות קמח לבן

ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל את הקמחים, השמרים והמלח.

2. מתחילים לעבד עם חלק מהמים, ותוך כדי עיבוד מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את שאר המים לפי הצורך.
מתחיל להיווצר בצק. צריך עוד עיבוד
עדיין לא חלק
יש כדור, צריך קצת לעבד אותו ידנית

3. כשהבצק מוכן, שמים אותו לתפוח בקערה משומנת מכוסה לשעה וחצי. (והולכים לחוגים וסידורים).
4. מחממים את התנור ל250 מעלות (חום מירבי - הפיתות צריכות מכת חום כדי שייווצר בהן כיס האוויר שגורם להן להיות פיתות)
5. מחלקים את הבצק לכדורים, ונותנים להם לנוח מכוסים במגבת על השיש 10 דקות.

מרדדים את הכדורים לפיתו בעובי ½-1 ס"מ. נותנים להן לנוח על תבנית אפייה עם נייר/סיליקון מכוסת למשך 15 דקות.
יש לנו אופה קטן וחרוץ, שרידד לבד (!) את כל הפיתות - וכך על הדרך חיזק את חגורת הכתפיים
הפיתות מתכסות לפני ההתפחה האחרונה
6. אופים אותן כ- 10 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור בדקות הראשונות , כדי לא להפריע לכיס האוויר בפיתות, אבל גם להיזהר שהן לא יישרפו.
7. מוציאים את הפיתות מהתנור, ומייד עוטפים אותן במגבת, כדי שלא יתיבשו. אחרי שהן מתקררות אפשר להקפיא אותן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה